Monique Vochteloo

Trainer/coach op gebied van Leefstijl en Vitaliteit

Min 5, plus 10 kilo in willekeurige volgorde,

keer op keer

En nooit was mijn spiegelbeeld goed genoeg

Mijn hele leven lang al ben ik bezig met mijn gewicht, soms een periode wat minder en dan ineens weer heel streng. Altijd met succes en op discipline de gewenste kilo’s eraf weten te krijgen. Vaak met behulp van een dieet.
Bij gebrek aan aandacht hiervoor omdat de prioriteit dan elders lag, kwamen de kilo’s er weer aan en soms zelfs een beetje meer dan daarvoor.
Na zo’n periode van aankomen voedde ik mijn manier van denken met het “zie je wel” gevoel : ik kan het niet en ik heb het niet goed gedaan. Dit bevestigde mij in mijn zelfbeeld. Ik vond mijzelf een mislukkeling op dit gebied. 

 

Zo’n periode van succes en op discipline afvallen deed dan weer het tegenovergestelde met mijn denkwijze: ik was trots op de behaalde resultaten. In cijfers had ik namelijk mijn doelstelling behaald en de weegschaal was daarvan het bewijs.

 

Alleen…… na de verloren kilo’s, kon ik eigenlijk nog steeds niet zeggen dat ik mijn lichaam mooi genoeg vond.

 

Er moesten altijd meer kilo’s af en mijn lichaam was nog steeds niet naar mijn zin. 

In mijn hoofd was ik nog steeds 10 kilo zwaarder dan dat de weegschaal mij liet zien. 

En door een periode zo ‘streng’ te zijn voor mezelf en mij veel eten te ontzeggen, was het afvallen en dus ook het vertrouwen in mijzelf nooit blijvend maar altijd van korte duur.

En dus begon het hele riedeltje weer van voor af aan.
Totdat ik ging beseffen dat ik nooit tevreden zal zijn met mijn lichaam zolang mijn denkwijze dezelfde jojo-beweging volgt als mijn weegschaal.

Vanaf toen wist ik dat alleen afvallen mij nooit zou helpen aan een blijvend gezond gewicht.
Ik besloot te gaan investeren in mijzelf: in opleidingen, coachtrajecten, retraites, masterclasses.

Tijdens die periode heb ik geleerd om milder naar mezelf en mijn situatie te kijken. Mezelf te accepteren zoals ik ben. 

Ik heb leren werken en leven vanuit intuïtie en vertrouwen in mezelf en mijn talenten. Ook heb ik geleerd te relativeren en niet alles op mezelf te betrekken. 

Mijn energie begon beter te stromen, mijn zelfbeeld werd stabieler en ik begon mijn werk, mijn leven maar vooral mijzelf weer leuk te vinden.

Positieve kijk

Ik kan dus nadrukkelijk zeggen dat het hebben van een goed zelfbeeld cruciaal is voor het behalen van blijvende resultaten en dat een positieve kijk op jezelf, je leven en de wereld, je helpt om dáár te komen waar je graag wilt zijn.

Wat je over mij moet weten

Ik ben een positieve enthousiasteling. Ik ben gedreven je te inspireren en motiveren in je eigen haalbare persoonlijke doelen. Ik heb een hekel aan het hokje “ideaal”, alsof je ergens aan moet voldoen. Ik coach gericht op liefde en acceptatie voor jezelf en ben pas tevreden als jij dat ook bent.

Wat is typisch Monique?

Denk je dat ik de coach ben die jou kan helpen met afvallen, vul dan mijn contactformulier in via bovenstaande button en ik neem binnen 48 uur contact met je op. Ik kijk uit naar je reactie!